Contactati-ne

+40(0)232.216.111

BETON CHIMIE: Crestere de 7% a pietei locale de aditivi pentru betoane

on 03 Iunie 2014
Creat: 03 Iunie 2014
Accesări: 3782

BETON CHIMIE: Crestere de 7% a pietei locale de aditivi pentru betoane

Ca o urmare a recunoasterii calitatii produselor Beton Chimie SRL, Revista Agenda Constructiilor ne-a provocat la un interviu cu privire la evolutia companiei si situatia 

actuala a pietei aditivilor pentru beton, interviu ce s-a finalizat prin aparitia noastra cu un articol extreme de captivant, in noul numar al revistei. 

"Piata locala a aditivilor pentru betoane a inregistrat o crestere de 7% in 2013 fata de nivelul precedentelor 12 luni, in timp ce valoarea sectorului local de aditivi si produse chimice a ajuns la 920 milioane de euro anul trecut, potrivit datelor companiei Beton Chimie - Iasi, important furnizor de produse chimice pentru fabricarea betoanelor.

"Chiar daca s-au inregistrat cresteri, disputele, tensiunile politice, precum si contextul economic actual dificil au avut un impact negativ in ceea ce priveste dezvoltarea pietei. Cu toate acestea, investitiile in infrastructura, precum si lucrarile de reparatii si renovari au sustinut dezvoltarea industriei chiar si in acest context", a declarat Roxana Contu, directorul de marketing si imagine al Beton Chimie. Compania distribuie pe piata locala o gama extinsa de aditivi pentru betoane (pompabile, rutiere, prefabricate, pavaje etc.), solutiile promovate de firma adresandu-se constructorilor de cladiri civile si industriale, precum si antreprenorilor de lucrari de infrastructura si producatorilor de elemente prefabricate, atat prin vibropresare, cat si prin vibrare (pavele, dale, tuburi etc.). "Produsele sunt fabricate de compania internationala Ha-Be BetonChemie GmbH, care, in decursul celor peste 40 de ani de activitate, s-a remarcat prin proiectele sale de succes. Grupul german are in portofoliu produse de inalta calitate si multi ani de experienta in tehnologia aditivilor pentru betoane", a mai spus Roxana Contu.

Evolutie de 30% a vanzarilor din primele trei luni ale anului
Vanzarile realizate de Beton Chimie in primul trimestru al acestui an s-au majorat cu 30% fata de aceeasi perioada din 2013. "Compania noastra continua sa se dezvolte si sa isi faca simtita prezenta pe piata de profil din Romania. Anul 2013 a reprezentat pentru noi un succes in ceea ce priveste livrarea de marfa, inregistrandu-se o crestere totala de 20% comparativ cu anul anterior. Beneficiind de suportul continuu al producatorului german, ce are o experienta de peste patru decenii in domeniu, ne propunem ca in acest an sa ne continuam cresterea si sa ne dezvoltam cu precadere in Transilvania si Muntenia. Suntem increzatori ca vom atinge tot ceea ce ne-am propus", a precizat Roxana Contu. In prezent, principala piata de desfacere a companiei este reprezentata de regiunea Moldovei. De asemenea, societatea are in derulare foarte multe proiecte si in zona Transilvaniei, colaborand cu firme de profil din regiune. Din punct de vedere al livrarilor, atat in anul 2013, cat si in prima parte din 2014 cele mai importante comenzi au fost pentru superplastifiantul pentru beton marfa (ready-mix), din gama Pantarhit, peste 65% din livrarile realizate anul trecut fiind pentru aditivii superplastifianti. De asemenea, potrivit datelor firmei, s-a inregistrat o crestere a cererii pentru materialul antrenor de aer din seria Pantapor, folosit la betonul rutier. Pentru informatii suplimentare, click aici!"
 
 

Sursa: Agenda Constructiilor